Borgafjälls historia och berättelser

Det är Elof Näslund som har skrivit all Borgafjälls historia och berättelser här på borgabo.se om denna bygd som han så väl kände till. Elof var född och uppvuxen i Borgafjäll. Han har skrivit böcker om Borgabygden, letat upp gamla foton, besökt människor för att ta del av deras historia bl.a.

Här återges historier och skrönor som har följt med i Borgabygdens historia. Berättelser om hur människor levde och jobbade på den tiden.

Under ”Historia” berättas det om Borgabygdens uppkomst och utveckling genom åren. Under ”Sant eller osant?” återges skrönor och sagor som har funnits under historiens gång. Sant eller inte? Det var så människorna upplevde och uppfattade det då.

Det finns så otroligt mycket material och bilder om bygden som jag vill visa här. Detta vill jag försöka att göra på ett enkelt och överskådligt sätt. Det finns mycket mer att skriva om och jag ska försöka att återge dom här. Så det kommer säkerligen att fyllas på i framtiden.

Om ni tycker det saknas något som borde bevaras och berättas om här får ni mer än gärna höra av er till mig (Fredrik). Det kan vara allt från gamla bilder, berättelser eller texter ni har. Eller om ni har saker från förr som ni vet historien om (eller inte) så ta ett foto på det och skicka in och berätta.

Detta gör man på kontaktsidan.

Fredrik Näslund

Vi använder cookies för att se till att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Genom att du fortsätter att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies.